Gjorde jordnötssmör av 2 kilo jordnötter ikväll. Så nu har jag hela veckan ut =)

Hur gör jag då mitt jordnötssmör? Många kollegor, vänner och bekanta har frågat.

Det är inga konstigheter.  Jag köper jordnötter, saltade eller osaltade. Om de är saltade sköljer jag av dem i ett durkslag. Full värme på en stor stekpanna och rostar och torkar dem en aning. Ner med en lagom mängd i en matberedare och kör på full effekt.

Först blir nötterna krossade/hackade, och är fortfarande torra. Jag brukar få köra dem läääänge för att fettet ska slås ur dem och de ska bilda ett krämigt smör.  Sen kan man kasta i fler nötter.     Salta efter tycke och smak. Med lite tålamod o tid så får man ett riktigt fint och gott jordnötssmör.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mättar och ger bra med energi under diet eller om man käkar LCHF.   Vill man inte göra eget så har det kommit ganska många bra alternativ i butikerna, som är naturella och utan en massa socker. Annars kan du handla dem på nätet hos fitnessguru t.ex.

Söndagen

Så, nu är måndagens mat packad.  Det har varit en riktigt fin söndag i dag.  har varit ute i solen och fikat o njutit, i flera omgångar.   Självklart har jag även struntat i solen och gått in på gymmet och kört ett tungrott pass utsida axlar o shrugz.  Körde hantelpressar för ovanlighetens skull.  Brukar inte köra dem på utsidepasset , men jag läste att hantelpressar var bättre än militärpressar om man ville ha fulla axlar, efter som de tog mindre på framsida o mer på utsida/mellan än militärpressar med skivstång.  Hur som helst så satt de som en smäck.  Körde dubbelsidlyft i CC, hantelflyes, Pressar, shrugs med hantlar, bakom med skivstång och lätta sidlyft med hantel (rakare armar).  En dryg timma.

Körde på min vanliga stil med dropset. Funderar på att släppa det läget nu under diet. Och köra intensivare kortare pass.  Vi får se. Jag har svårt att inte dropsetta. Vill gärna klämma lite till. Har föressten lagt till mitt träningsupplägg som en egen sida här, om någon är intresserad.

De säger att det ska vara fint väder här över påsk. Får hoppas det.

Allting känns så mycket bättre med lite solsken.