Här kommer ett recept på min vardagskyckling! Det är denna som jag äter nu under diet!

Det du behöver är:

  • Frusen kycklingfilé – När jag lagar lagar jag typ 2 kg åt gången (1,8).
  • Vitlök
  • Röd Chilipeppar
  • Salt & Peppar
  • Olja (jag kör olivolja)

Ofta så har jag inte planerat så mycket innan, och tar fram två påsar kyckling ur frysen. Klipper upp påsarna och häller ner filéerna i i en stor bunke, som jag fyller med varmt vatten. Byt vatten några gånger eftersom att det blivit ned kylt. Voila – kycklingen är tinad på 10-15 minuter.

Sätt på ugnen på 175 grader.
Hacka chila och pressa vitlök, så stark som du vill ha kycklingen. Jag gillar min stark.
Häll olja i en ungsform och placera sedan vitlök o chili där i.
Stoppa in formen i ugnen och ”bryn” kryddorna lite. Under tiden som de är där inne så slicear du upp kycklingen i den storleken du vill ha dem i. Och känner efter så det inte är några benrester och kanske putsar bort fett eller senor. Kolla in i ugnen. Du ska inte bränna kryddorna. Öppna lukan och möts av en underbar doft.

Ta ut formen och kasta i kycklingen, salta och peppra och ha på eventuell annan krydda. rör runt lite.
In i ungnen på samma gradantal i ca 45 minuter och tag ut och beskåda ditt verk.

Ät och väx!

- Posted using BlogPress from my iPhone