Idag låg morgonvikten rekordlågt igen, prexis som den brukar göra dagen efter Body Combat!    Combaten tömmer mig på vätska i kroppen, så jag brukar bottna.   90,7 kg låg jag på imorse.   Det firade jag med ett förmiddags-bröstpass, med lite instick av framsida axlar.   Jag fick för mig att jag skulle börja passet med Incline Hantelpress. och att jag skulle dra upp 60kgs hantlarna.  Jag värmde upp två stegrande set.  Gick och hämtade 60 kg hantlarna och satte mig på bänken med hantlarna på knäna.  Jag kände hur djävulskt tunga de var.  det kändes som handtagsknopparna skulle pierca mina lår.  Jag tog mod till mig, ett djupt andetag och kastade upp dem, fick armarna i position, och pressade från botten lägen, och pressade, och pressade.  De rörde sig inte långt.  Jag la ner ena hanteln och lyfta bort den andra. och gick raskt till 32orna och upprepade processen men dessa fick jag upp.   Besviken satt jg och funderade på vad jag skulle ta mig till.

Tillslut tog jag beslutet att gå och fråga en av de grova killarna om han inte kunde hjälpa mig att passa när jag körde med (för mig) alldeles för tunga vikter.  Självklart kunde han det.  Han försvann bakom bänken och vi OKade med varann och sen kastade jag ännu en gång upp hantlarna. Jävlar, nu gällde det.  Jag pressade, och vinglade upp dem, med hjälp av min okända passare.  Fan vad skönt.  Jag släppte ned armbådarna och armarna ned till parallellt med golvet och upp igen.  Jag tror jag fick till 3,5 repetitioner med hjälp, men avslutade för jag kunde inte riktigt ha styrsel på armarna, som föll utåt och satte axlarna i risk.   Har skadat mig så tidigare.  Jag fick tips av passkillen som mottogs med tacksamhet.    Det gick utför med vikterna.  Tog i rätt rejält med 60kg.  Jaja… Man måste upp och pressa sig och visa musklerna vad som ska bli deras nya viktgräns.  Sen ner och nöta strax under.     Riktigt skönt och roligt pass, resten av passet också.

Jag har semester nu, och lika så har min fru.  Vi passade på att ge oss av till Söderköping för att avnjuta glassbomber på Smultronstället.  Jag blevnästan illamående av min glass. Inte likt mig.  Det kan vara att jag har krympt magsäcken, eller så var det att jag kastade i mig en latte och en kladdkaka med grädde prexis innan, medans vi väntade i kön för att komma in.

Rejät med fuskande idag alltså. Har man semester och är på 10:de diet veckan, så har jag bestämt och jag får fuska. men även återgå till dieten dagen efter.  Kommer ta det mer lätt på dieten nu. men tillbaks strikt till att semestern är över. Köra på några veckor till.

Nejhej, nu är det dags för kesella och iskall hallondrink, till lite ”In treatment”, sen sängen.  Armträning väntar imorgon!

håll lågan vid liv…