Godkväll! idag var det bröst som stod på schemat. Och det var planerat att mangla bänken som första övning.  Jag siktade in mig på att köra tungt.  Just nu kör jag min variant av periodisk fasta. Där jag äter tills jag stupar i säng.  Fastar fram lunch, som ofta sker efter träning.    I mitt ät fönster måste jag se till att mosa i mig uppåt 4000 kcal för att ligga på plus.  Hur som helst blir det hungriga förmiddagar, men väl framme vid träningen spelar det ingen roll.

Idag mötte jag upp Johan ”Juhan” Greven på ett fullt Frisk sport & fitness. Han hade knipit bänken och lastat på en stång, så det var bara lägga sig och börja värma.

Värmde något sätt och kände av vänster axel.  Ingen skönt alls… La på lite och värmde vidare, och det försvann.   När vi kört några set så fick jag idéen att jag ville prova lite tyngre. Där jag inte har varit och lyft tidigare. Så, sagt och gjort.  Jag provade 140 kg, fick hjälp och lyfta av och körde typ 2 repititioner, med passning och lite hjälp.  Gick förmodligen inte alls djupt ned, av rädsla.  Nästa set smällde jag på 10 kilo till – 150 kg och körde två reps igen.  Tror de var djupare.  Ingen brygga alls, utan ryggen i plankan.
Det är något slags PB för mig. Vilket gör mig glad. Det var helt oväntat faktiskt.

Det ska bli intressant att se hur det funkar vid nästa bänkpass.

Efter varje två reppare, reppade jag ut på en lägre vikt.  När vi kände oss klara med det tunga, så gav vi oss på en klusterhistoria i bänken…    8 set, 5 reps, 10 sekunders vila. Riktigt skönt.  För en gångs skull landade jag på en bra vikt, som jag fick kämpa med på slutet.

Förutom bänken så blev det flyes, och dips för dem som fixade det, jag gjorde det inte. Så jag pressade lite TRX.

Skönt pass.   I morgon är det ryggen som ska mosas.

Sov gott

Håll lågan vid liv – Stay with the fight