Diet

Hör du mej bae?

Hallå!   Läget med dig?  Det var ett tag sen nu!

Jag har haft fullt upp med livet.  Fyllt 40, tagit BodyPump-licens. Jobbat med tidningsproduktion i första hand.   Min form har gått både upp och ned.   Just nu ligger jag strax under 95 kg, och runt 12% kroppsfett.  Jag har inte kört fullt så tungt som tidigare, till förmån för bättre kontakt istället.  Jag har kört en mer eller mindre strikt diet under hela året, med lite avbräck för semestrar.  Började året på 106 kg.   Jag vill fortsätta ner så jag får bort lite mer av mitt [...]

The heat is on- Power Glove

Värmen här, om inte för att stanna så för ett litet tag iaf, kylan kommer visst tillbaka till valborg. Vilken skräll! =)

Jag jobbar på, både med företag och kroppen. Dieten rullar på. Sakteligen går jag nedåt. Lägsta vikten har varit 96,2kg – så från vikten från julen som låg på 106kg, så har jag gått ned 10 kg.
Nu är det väl inte riktigt schysst räknat, eftersom 96kg är utan kolisar och 106 är sockerpundandes. Men ändå. Det känns bra.
Är lite sugen på att switcha om upplägget till periodisk fasta. Har smygbörjat lite [...]

Glad Påsk!

Helt plötsligt passar man in, med sitt i allmänhetens ögon, överdrivna äggätande!

Långfredagen innebär ett 75 minuters pass på FRISK, i team med frugan min. Det kommer bli en toppenbra start på helgen.

Dieten fortsätter, men jag kommer att äta kolhydrater efter behag,  höja upp en smula och komma tillbaka efter veckans pass. Denna vecka har jag legat bättre till än förra, då jag körde fler träningspass. Men jag lyckades med konststycket att vända upp-och-ned på magen, genom att försöka ösa i mig energi med dubbel-dos MCT olja.  Magen svarade med att paniktömma.  Det rann ur mig tills på förmiddagen, nästa [...]

Söndag utan moln

Söndag förmiddag och inte ett moln på himlen. Lite för kallt i skuggan för min smak, men det är synd att klaga.  På det stora hela är allt underbart.

Frugan min, ligger och solar. Min lilla solstråle Alma sitter och leker med en iphone, och jag försöker få tid att pränta ner lite innan mitt pass. Igår tog jag en välbehövlig vilodag, då större delen av kroppen värkte och krampade. =)  Idag är det dags att ge armarna en dust.  Jag har glidit in från att bomba musklerna så tungt jag har kunnat, till att köra mer högreps-stuket, till förmån [...]

First

Första i år, och inte en dag för tidigt!

Ny giv, nya mål!    Har jobbat med en diet i fyra veckor och är inne på min femte.  Började på strax över 100 kilos vinterform.  Har tryckt i mig så mycket som möjligt under höst och vinter och gainat både massa och fett sen förra dietens avslut.

Har massor grejor i pipen men allt för lite tid att genomföra både träning och mina planer på.   Får bita ihop och ta i, göra några rejäla kraft ansträngningar så går det säkert att få ihop allt.

Bjuder på ett kollage som togs på [...]

Nu och då

Yes!  Städade på mitt skrivbord och hittade den här bilden som jag hade tänkt att posta förra veckan.  (det blir ofta så, man har tankar och ideer om blogposter, men att leva livet kommer faktiskt före att skriva om det)

Längtar inte tillbaks till de gyllende 100 kilona. Säg till mig om jag får för mig att grisbulka igen! =)

Man kan klart och tydligt se skillnaderna på bilderna – Nytt badrum, annan belysning, ny telefon, mindre hår på magen.

Tycker ni det är nån skillnad i övrigt?

I morse låg vikten på 91,5KG och jag känner mig mer nöjd.  Vill komma ner [...]

Fräcka fredag – v13

Fredagen innebar lämning på dagis och ingen morgonträning för min del.  Dock tog jag mig ett lunchpass, som innehöll plågning av utsida Axlar, Mage och Trapz.   Tror det var magen som tog mest stryk och behöver mest uppmärksamhet, eftersom jag i princip endast låter Body Combat och TRX passen träna den.

Kändes hur som helst –  grymt bra.

Poppade in en sväng hos Tobbe på Proteinbutiken efteråt och pratade lite diet och träning.  Fick bra råd som vanligt, och gav mig vidare av till jobbet för att jobba och äta.

Båda bilderna är tagna i morse och visar dagsformen –  92,5 [...]

Måndagsform v13

Är tillbaka på dieten efter två veckors semester och avbrott. Jag har inte grisat, men ätit det jag vill! Tränat på som vanligt men med rejält med kolisar! Varit på mitt extragym – Gymbolaget! Ett riktigt tungt nyckelgym! Kul med omväxling. Nu kommer det bli mer Frisk igen. Första semester helgen gick jag från 91 kg till 95 kg. Imorse var morgonvikten 95,4 kg. Ska bli intressant att se vad jag ligger på imorgon, efter dietstart och kvällens body combat och trx(för grymma Petra).

Måndags-form v9

helgen har varit riktigt bra! Det skulle ha regnat, men vädret har varit riktigt schysst. Jag har både fått lite gjort hemma i trädgården, flyttat tunga vikter på gymmet och umgåtts med familj och vänner.

Imorse var vikten 92,5kg – som är bra mycket lägre än förra måndagen. Kanske mycket för att jag inte svullade i mig en pizza på lördagkvällen och för att jag tränade i söndags. Här ovan kan du se hela min diet, efter omstarten efter påskens sjukdom och sockerpundande. =) Trenden pekar nedåt. klart och tydligt. De riktiga topparna är när jag [...]

Bitter överraskning

Kände redan på jobbet att mitt JS smakade lite funky! Trodde det berodde på den vitamintablett jag just svalt, så jag tänkte inte mer på det.

Väl hemma, senare på kvällen var det dags att käka kvällsmat. Jag vägde upp maten och började käka. Kyckling, oliver, mayo och JS. Vinnarkombon.

Jag kastade glatt i mig kyckling och oliver! Nedrans gott! Men så helt plötsligt – Smaklökarna gjorde revolt!

Mitt JS, (en köpevariant, inte hunnit göra mitt egna igen) var riktigt beskt. Smakade mer eller mindre härsket. Eftersom jag hade mitt JS som dessert så hade jag inget att skölja ner [...]