Formcheck

Hör du mej bae?

Hallå!   Läget med dig?  Det var ett tag sen nu!

Jag har haft fullt upp med livet.  Fyllt 40, tagit BodyPump-licens. Jobbat med tidningsproduktion i första hand.   Min form har gått både upp och ned.   Just nu ligger jag strax under 95 kg, och runt 12% kroppsfett.  Jag har inte kört fullt så tungt som tidigare, till förmån för bättre kontakt istället.  Jag har kört en mer eller mindre strikt diet under hela året, med lite avbräck för semestrar.  Började året på 106 kg.   Jag vill fortsätta ner så jag får bort lite mer av mitt [...]

The heat is on- Power Glove

Värmen här, om inte för att stanna så för ett litet tag iaf, kylan kommer visst tillbaka till valborg. Vilken skräll! =)

Jag jobbar på, både med företag och kroppen. Dieten rullar på. Sakteligen går jag nedåt. Lägsta vikten har varit 96,2kg – så från vikten från julen som låg på 106kg, så har jag gått ned 10 kg.
Nu är det väl inte riktigt schysst räknat, eftersom 96kg är utan kolisar och 106 är sockerpundandes. Men ändå. Det känns bra.
Är lite sugen på att switcha om upplägget till periodisk fasta. Har smygbörjat lite [...]

First

Första i år, och inte en dag för tidigt!

Ny giv, nya mål!    Har jobbat med en diet i fyra veckor och är inne på min femte.  Började på strax över 100 kilos vinterform.  Har tryckt i mig så mycket som möjligt under höst och vinter och gainat både massa och fett sen förra dietens avslut.

Har massor grejor i pipen men allt för lite tid att genomföra både träning och mina planer på.   Får bita ihop och ta i, göra några rejäla kraft ansträngningar så går det säkert att få ihop allt.

Bjuder på ett kollage som togs på [...]

Nu och då

Yes!  Städade på mitt skrivbord och hittade den här bilden som jag hade tänkt att posta förra veckan.  (det blir ofta så, man har tankar och ideer om blogposter, men att leva livet kommer faktiskt före att skriva om det)

Längtar inte tillbaks till de gyllende 100 kilona. Säg till mig om jag får för mig att grisbulka igen! =)

Man kan klart och tydligt se skillnaderna på bilderna – Nytt badrum, annan belysning, ny telefon, mindre hår på magen.

Tycker ni det är nån skillnad i övrigt?

I morse låg vikten på 91,5KG och jag känner mig mer nöjd.  Vill komma ner [...]

TRX Tuesday

Yes!   Tisdagar är min nya favoritdag, och speciellt morgon.  Förra tisdagen började höstens första morgon-TRX-pass – som jag instruerar. Det är 45 minuter och jag går i princip igenom större delen av kroppen.

Om man ser till att utmana sig och belastar sina muskler ordentligt, så suger det formligen musten ur en. Kvar blir bara ett nöjt leende.    att passet börjar 06:40 gör det bara till en ännu större utmaning =)

Men det handlar om ren skär vilja, och att gå och lägga sig tidigt.  Det kommer förgylla min höst iaf.  Härligt.

Något som förgyllde min kväll ikväll var, när [...]

TGIM

Thank god it’s monday! Ny vecka, första veckan på höstschemat på gymmet. Vilket innebär förändringar för Krigaren. Kommer lägga om min egna träning efter det.
Det lutar absolut åt att ha benträning på lördag tex. Mer om det senare.

Imorse blev det bröst och framsida axlar! Det gick bra trots att jag kände mig trött efter helgens träning. 92,9 KG idag.

 

Kastar med en video från dagens hantelpressar. Inget rekord, men det kändes bra, och jag har inte filmat 50KG pressar.

Yes, inte full ROM när jag ligger under de vikterna, men ändå. Love it – kräver full fokus.

Stay with the Fight!

Fräcka fredag – v13

Fredagen innebar lämning på dagis och ingen morgonträning för min del.  Dock tog jag mig ett lunchpass, som innehöll plågning av utsida Axlar, Mage och Trapz.   Tror det var magen som tog mest stryk och behöver mest uppmärksamhet, eftersom jag i princip endast låter Body Combat och TRX passen träna den.

Kändes hur som helst –  grymt bra.

Poppade in en sväng hos Tobbe på Proteinbutiken efteråt och pratade lite diet och träning.  Fick bra råd som vanligt, och gav mig vidare av till jobbet för att jobba och äta.

Båda bilderna är tagna i morse och visar dagsformen –  92,5 [...]

Brösta upp sig

Idag (tisdag) var en skön morgon!    Sov en smula för länge, men när jag kom upp kändes allt toppen.  Upptäckte att jag hade glömt att koka ägg, så jag slog på några på kokning (när jag väl skulle äta dem efer träningen visade det sig att de var löskokta, haha… fick gula i hela handen).   Lite morgontoalett, sen upp på vågen.  94 kilo idag.  Blev mycket förvånad för jag trodde att Body Combatpasset igår samt TRXpasset skulle ha tömt mig på vätska. Men icke sa nicke.     Har kände mig fyllig men ändå tight idag.  Det [...]

Måndagsform v13

Är tillbaka på dieten efter två veckors semester och avbrott. Jag har inte grisat, men ätit det jag vill! Tränat på som vanligt men med rejält med kolisar! Varit på mitt extragym – Gymbolaget! Ett riktigt tungt nyckelgym! Kul med omväxling. Nu kommer det bli mer Frisk igen. Första semester helgen gick jag från 91 kg till 95 kg. Imorse var morgonvikten 95,4 kg. Ska bli intressant att se vad jag ligger på imorgon, efter dietstart och kvällens body combat och trx(för grymma Petra).

Tisdags-form v10

Idag låg morgonvikten rekordlågt igen, prexis som den brukar göra dagen efter Body Combat!    Combaten tömmer mig på vätska i kroppen, så jag brukar bottna.   90,7 kg låg jag på imorse.   Det firade jag med ett förmiddags-bröstpass, med lite instick av framsida axlar.   Jag fick för mig att jag skulle börja passet med Incline Hantelpress. och att jag skulle dra upp 60kgs hantlarna.  Jag värmde upp två stegrande set.  Gick och hämtade 60 kg hantlarna och satte mig på bänken med hantlarna på knäna.  Jag kände hur djävulskt tunga de var.  det kändes som handtagsknopparna [...]