Kost

Hör du mej bae?

Hallå!   Läget med dig?  Det var ett tag sen nu!

Jag har haft fullt upp med livet.  Fyllt 40, tagit BodyPump-licens. Jobbat med tidningsproduktion i första hand.   Min form har gått både upp och ned.   Just nu ligger jag strax under 95 kg, och runt 12% kroppsfett.  Jag har inte kört fullt så tungt som tidigare, till förmån för bättre kontakt istället.  Jag har kört en mer eller mindre strikt diet under hela året, med lite avbräck för semestrar.  Började året på 106 kg.   Jag vill fortsätta ner så jag får bort lite mer av mitt [...]

A Part of You!

En låt som rullat hela morgonen i mina öron är debuten från en av mina kompisar från kung-fun – Didde, Didrik eller Didrick som han kallar sig när han släpper musik.

Debuten heter A Part of You, provlyssna på Spotify och köp den på Itunes!

Den sätter sig, och blir en naturlig del av dig, och det skulle inte förvåna mig om det blir en av sommarens ”plågor” =)

Jag önskar Didde lycka till!

Quadriceps

Dagen har varit fylld med poolbad, träning, glass och mycket mat. Jag har min bror med hans underbara familj här på besök, så det har varit livat kan ni tro. Fast ändå har jag mest tagit det lugnt.  Perfekt.

Dagens träning. Jag grundade med Big Bang från Scitec Nutrition. Den ska smaka apelsin, men i min mun ter den sig som skit. Det påminner om apelsin, men inte den där smaken jag vill ha, utan mer som att den var gjord på allt det vita som sitter emellan och på klyftorna.  Den ger mig tyvärr inte mycket av en Big [...]

Bitter överraskning

Kände redan på jobbet att mitt JS smakade lite funky! Trodde det berodde på den vitamintablett jag just svalt, så jag tänkte inte mer på det.

Väl hemma, senare på kvällen var det dags att käka kvällsmat. Jag vägde upp maten och började käka. Kyckling, oliver, mayo och JS. Vinnarkombon.

Jag kastade glatt i mig kyckling och oliver! Nedrans gott! Men så helt plötsligt – Smaklökarna gjorde revolt!

Mitt JS, (en köpevariant, inte hunnit göra mitt egna igen) var riktigt beskt. Smakade mer eller mindre härsket. Eftersom jag hade mitt JS som dessert så hade jag inget att skölja ner [...]

Vardagskyckling

Här kommer ett recept på min vardagskyckling! Det är denna som jag äter nu under diet!

Det du behöver är:

Frusen kycklingfilé – När jag lagar lagar jag typ 2 kg åt gången (1,8).
Vitlök
Röd Chilipeppar
Salt & Peppar
Olja (jag kör olivolja)

Ofta så har jag inte planerat så mycket innan, och tar fram två påsar kyckling ur frysen. Klipper upp påsarna och häller ner filéerna i i en stor bunke, som jag fyller med varmt vatten. Byt vatten några gånger eftersom att det blivit ned kylt. Voila – kycklingen är tinad på 10-15 minuter.

Sätt på ugnen på [...]

Ät allt du kan!

Min ätar/påfyllnads dag idag! Öppnad med kaseinshake, banan ägg röra på 5 ägg och två toast!

Yummi! Kan inte få i mig så mycket i dags läget. Men det känns hyfsat stabilt!

Nu blir det ryggpass, ut och baksida axlar! TEMPO!

Tappa inte glöden!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Dunderhonung

Igår drog jag ingång jordnötssmörfabriken igen och ut kom 4 kilo top notch JS! Dunderhonung för Björnen, så att säga!

Imorse blev det ett hårt armpass. Enormt segt att ta sig till gymmet, men väl på plats så rullade det på.   Morgonvikten var samma som igår 94,2 kg.  Det lyfter inte upp mitt humör direkt.  Nåväl, avaktar ett tag till för att se om det lossnar.

Tills dess bjuder jag på en skjortflex!  Det är en bild på starka Camilla i bakgrunden.Flexen är från omklädningsrummet på gymmet.

Stay with the Fight

Lunch igen

Samma mat varje dag. 3100 kcal.
Ingen kulinarisk höjdare direkt, men jag ser den dagliga maten som funktionell just nu.
Magsäcken är hyfsat nedkrymt nu till den fjärde veckan av dieten och det gjorde det svårt att avnjuta ätardagen i den utsträckning som jag hade önskat. Men jag såg till att få i mig massa kolhydrater iaf. Får se hur jag gör nu under midsommarhelgen.

Igår fick jag en leverans med träningskläder. Hade beställt ett gäng funktionslinnen och ett par splitshorts och tights från Adidas. Riktigt nöjd.
Adidas har mycket schysstare kläder att köpa på nätet än de man hittar [...]

JS-Fabriken

Käkade köpe-JS igår och insåg att det inte håller. Så det var bara att ge sig av hem och sätta upp fabriken. JS kostar mer än storpack jordnötter, men ändå om man ska se till vad den tid som jag lägger ner är värd så skulle jag känna på att köpa smör. Men smakmässigt – Hell no! Kletig sörja det där som man köper.

Testa själv.   Sköljer av nötterna i ett durkslag. Rostar dem lätt & torkar dem i en stekpanna.  Sen i med dem i matberedaren.  Bara s det täcker knivarna först.  Det tar tid att få [...]

Måndagsformen v3

Det går inte fort, men långsamt.  Långsamt nedåt. Vikten var i fredags 94,8 och i morse var jag tillbaks upp. 95,2.  Körde en ätardag plus en frukost i helgen, vilket ger mig en bra social grund att fortsätta min diet på.

Jag lägger om kosten aningen och skippar min 1dl havegrynsgröt, som jag brukar äta på morgonen. Byter den mot kvarg istället. Skär ner på oliver och höjer fett medelst majonnäs istället.  Det vita guldet.  Tror nog oliverna är bättre för mig, men det är drygt att äta så många som jag gjort de senaste veckorna.

Spelade in lite videos när [...]