Styrketräning

Hör du mej bae?

Hallå!   Läget med dig?  Det var ett tag sen nu!

Jag har haft fullt upp med livet.  Fyllt 40, tagit BodyPump-licens. Jobbat med tidningsproduktion i första hand.   Min form har gått både upp och ned.   Just nu ligger jag strax under 95 kg, och runt 12% kroppsfett.  Jag har inte kört fullt så tungt som tidigare, till förmån för bättre kontakt istället.  Jag har kört en mer eller mindre strikt diet under hela året, med lite avbräck för semestrar.  Började året på 106 kg.   Jag vill fortsätta ner så jag får bort lite mer av mitt [...]

The heat is on- Power Glove

Värmen här, om inte för att stanna så för ett litet tag iaf, kylan kommer visst tillbaka till valborg. Vilken skräll! =)

Jag jobbar på, både med företag och kroppen. Dieten rullar på. Sakteligen går jag nedåt. Lägsta vikten har varit 96,2kg – så från vikten från julen som låg på 106kg, så har jag gått ned 10 kg.
Nu är det väl inte riktigt schysst räknat, eftersom 96kg är utan kolisar och 106 är sockerpundandes. Men ändå. Det känns bra.
Är lite sugen på att switcha om upplägget till periodisk fasta. Har smygbörjat lite [...]

Glad Påsk!

Helt plötsligt passar man in, med sitt i allmänhetens ögon, överdrivna äggätande!

Långfredagen innebär ett 75 minuters pass på FRISK, i team med frugan min. Det kommer bli en toppenbra start på helgen.

Dieten fortsätter, men jag kommer att äta kolhydrater efter behag,  höja upp en smula och komma tillbaka efter veckans pass. Denna vecka har jag legat bättre till än förra, då jag körde fler träningspass. Men jag lyckades med konststycket att vända upp-och-ned på magen, genom att försöka ösa i mig energi med dubbel-dos MCT olja.  Magen svarade med att paniktömma.  Det rann ur mig tills på förmiddagen, nästa [...]

Det är mars – jag fyller år!

Long time, no see!

Krigarens kamp fortsätter – som den alltid kommer göra. Når man ett mål så tar man sikte på nästa.

Vikten ligger strax över 100 pannor nu (100.1 kg i morse), så jag har gått ner några kilo sen i julas, då jag var uppe runt 106kg. Så det känns bra.
Känns lättare att köra t.ex. Body Combat. Härligt. Konditionssatsningen har jag inte riktigt hunnit med, så som jag ville. (skyll) Men jag har vidtagit åtgärder så som att börja cykla till och från jobbet. Enligt runkeeper så bränner jag minst 500 kcal extra om dagen bara på [...]

Äntligen måndag!

Det har varit kalas hela helgen, med tårtor och bakverk och övrigt, och det har slagit rutinerna ur fas och gjort att jag har ätit massa skräp.  Jag har inte tagit mig för någon träning. Borde sprungit, eller cyklat åtminstone. Men nej.   Kroppen var mör efter att ha öppnat upp kranen och kört axlar och armar osv. och sen som grädden på mosen, warriors workout i fredagskväll.

Allt eftersom jag ökar upp träningen ännu mer , så kommer kroppen vänja sig och förhoppningsvis återhämta sig bättre.  Men det är segt i början.

Ryggpasset i fredags tog riktigt bra. Högreps och [...]

Warriors Workout 2013

Jag kallar in alla krigare!!! Warriors workout på FRISK i kväll kl 16:30!
Det kommer bli hur bra som helst. Vi blandar Body Combat med vanliga kampsportsövningar och fys.

Kom dit, ta med en vän eller två. Är du inte medlem på FRISK så ta chansen nu att prova, jag bjuder på träningen idag!
När: Fredag 13 December  •  Kl 16:30 – 17:30
Var: FRISK Sport&Fitness  •  Linköping
Träningen passar alla, nybörjare som erfarna, gammal som ung. Bara man tar fram sin kämparglöd så funkar det.

Hoppas vi ses!!!
Jag krigar vidare…

Dags att visa sig KING

Just nu känner jag mig som kungen av sälform.  Jag dominerade när jag och två kompisar gjorde en tanitavågsmätning igår. Dominansen var i vikt och kroppsfett. Jag har ätit mig till det, och har ingen ånger.  Jag lade grunden till en bra muskelökning genom att äta grymt mycket bra kolhydrater i sommras. Potatis och havregrynsgröt. Fick bra gains på alla håll och kanter.

Sen efter sommaren har jag prioriterat ner träningen till förmån för arbetet med mitt egna företag. Så jag har nog lagt på mig lite extra bara därför, jag har självklart dragit ned på maten och de enorma [...]

Slå sig in på banan

På gymmet! Jobbar med sälform, efter att jag blev förkyld i tisdags kväll. Åter på banan. Känner att det är dags att sätta hårt mot hårt!

Mer om det senare!

Jag krigar /Björn

Pressat bröstläge

Godkväll! idag var det bröst som stod på schemat. Och det var planerat att mangla bänken som första övning.  Jag siktade in mig på att köra tungt.  Just nu kör jag min variant av periodisk fasta. Där jag äter tills jag stupar i säng.  Fastar fram lunch, som ofta sker efter träning.    I mitt ät fönster måste jag se till att mosa i mig uppåt 4000 kcal för att ligga på plus.  Hur som helst blir det hungriga förmiddagar, men väl framme vid träningen spelar det ingen roll.

Idag mötte jag upp Johan ”Juhan” Greven på ett fullt Frisk [...]

Vilodag!

Har haft en vilodag, i kalasets tecken, idag.   Bakat och ätit bullar, kakor, bollar, marängsgegga, pizza och annat gott.

Det hela har fått min matcykel att bli något sne, men det är bara ge sig in på det igen. Kommer avsluta kvällen här med en mastodont gröt (200gr havregryn) och en 250 grams kvarg för att kunna mosa på ordentligt imorgon.

Har pulat lite med tryck och såvidare till den nya Krigarshoppen.

Kolla in och säg vad du tycker.

Imorgon ser jag fram emot att ge mig på det minst orginella måndagspasset – bröstpasset.   Det ligger bänkpress på schemat.

Håll lågan vid [...]